Havalandırma sistemi ortamın havanızı değiştirecek. İhtiyaçlarınız için bizi aramaktan çekinmeyin.

Havalandırma ve Baca Temizliği

Hava kanallarında bulunan tozlar, partiküller, kir ve diğer zararlı parçacıklar havalandırma sisteminin filtre bölümünde birikip filtrelerin çok daha çabuk bir şekilde kirlenmesine neden olmaktadır. En önemlisi ise insan sağlığına zarar vermektedir. En önemli yasam kaynaklarımızdan birisi olan havamıza önem veriyoruz ve çalışmamızı profesyonel bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İnsan sağlığı ve hayatta kalmamızın en büyük kaynağı şüphesiz temiz hava oksijendir. Doğamıza, havamıza sahip çıkmalıyız. Bu yüzden havalandırma kanallarında mutlaka periyodik olarak gerekli temizlik çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Havalandırma kanallarındaki filtrelerin temizliği havanın daha iyi bir şekilde yayılmasını engellemektedir.

Filtrelerin içerisinde ufak bir toz birikmesi dahi kirlenmelerin ve hava akışı sağlanmasının önüne geçmektedir. Havalandırma temizliğine sağlığımız açısından önem verilmesini tavsiye ediyoruz. Havalandırma temizliği için profesyonel ekibimizle iletişime geçebilir ve alacağınız hizmet hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Havalandırma Temizliği

Havalandırmalar mekanlarda oksijenin sağlıklı bir şekilde bulunabilmesi için oldukça önemlidir. Havalandırmalar sayesinde içerideki oksijen miktarı korunabilmektedir. Zaman içerisinde havalandırmalarda kirlenmeler oluşabilmektedir. Bir çok nedenden dolayı ortaya çıkan bu kirlenmeler havalandırmaların görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini engellemektedir. Ayrıca havalandırmalarda bulunan kirlilik nedeni ile kötü kokular da gelebilmektedir. Bu nedenlerden dolayı havalandırma temizleme işlemleri doğru ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Havalandırma temizleme işlemleri bireysel olarak yapılabilecek çalışmalar değildir. Hatta bireysel olarak yapılan temizleme işlemlerinde yapılan hatalardan dolayı çeşitli sorunlarda ortaya çıkabilmektedir. Havalandırmaların düzgün bir şekilde temizlenebilmesi için profesyonel hizmet alınması gerekmektedir. Firmamız bu konuda sizlere profesyonel hizmet sunmaktadır. Binalarda, iş merkezlerinde ve diğer mekanlarda bulunan havalandırmaların temizlik işlemleri konusunda uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Baca Temizliği

Sizlere verilen bu hizmetler ile havalandırma temizleme işlemler doğru bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Havalandırmaların temizliğin sağlanması için gerekli olan temizleme malzemeleri ve araçları firmamız tarafından sağlanmaktadır. Havalandırmalarda oluşan yağlı tabakalar, kokuya neden olan kalıtsal maddeler profesyonel bir şekilde temizlenmektedir. Temizlik sonrasında havalandırmalar ilk günkü performansına kavuşturmaktadır. Havalandırmaların devamlı olarak düzgün bir şekilde çalışması için temizlik işlemlerinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Belirlenen periyotlarda temizlik işlemlerini yapılması havalandırma nedeni ile yaşanabilecek sorunların her zaman önüne geçilmesini sağlamaktadır. Sizlerde havalandırma temizliği hizmetlerimizden yararlanarak havalandırmalarda oluşabilecek sorunların her zaman önüne geçebilir ve sağlıklı bir şekilde bu sistemlerin çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Havalandırma Sistemlerinin Özellikleri.

İzmir havalandırmacılar ve firmaları olarak sizlere yerinde hizmet verebilmek adına güncel olarak İzmir’de hizmet vermekteyiz. İzmir ve çevre illere havalandırma sistemleri tesisatı işlerinizi yapmaktayız. Havalandırma, tüm firmalar, şirketler ya da evler için gereklidir. Havalandırma sistemi özellikleri arasında, içerisinde pek çok insanın bulunduğu ortamların veya mekanların daha ferah, havadar ve aydınlık olmasını sağlıyor. Kalabalık olan ortamların havasının kirlenmesi sonucunda havasız kalan ortamların temiz bir havaya sahip olabilmesi için havalandırma sistemleri kullanılır. Havalandırma sistemlerinin farklı çalışma şekilleri ve pek çok farklı çeşidi de bulunur. Havalandırmalar, kapalı olan her türlü ortam için geçerlidir ve tesisatı yapılabilir. Kalabalık olan her ortam için havalandırma çeşitleri bulunur. Hava akışının sağlanarak temizlenmesinde ve de oksijenin yeniden ortama sağlanmasında da önemli derecede rol oynar.

Havalandırma Çeşitleri

Havalandırma sistemleri, toz toplama sistemleri, sulu filtre, baca tipi sulu filtre, statik filtre sistemleri, baca sistemleri, karbon filtre, akrobat kol, fan grubu, flexible grubu, hücreli aspiratör, siklon ve kanal montaj ekipmanlarının tümü bulunuyor. İstenilen özelliklere göre, sulu ya da susuz havalandırma çeşitleri bulunuyor. Türlerine göre pek çok farklı havalandırma firmaları bulunuyor. Tozlu ve kirli ortamlarda kullanılan sulu filtreye sahip havalandırmalar, tozu ve kirli havayı sulu bünyesinde toplayarak temiz hava akışını sağlamaya yardımcı olur.

Havalandırmanın Önemi

Havalandırma sistemlerinin ve çeşitlerinin önemi büyük oranda kalabalığı etkiliyor. Havalandırmalar canlıların yaşamı için büyük önem taşır ve sıcaklığın korunması ile dış ortamdan bağımsız olunmasına yardımcı olur. Solunum sonucunda bile havasız kalan ortamların temiz oksijenli hava olarak kalması ve değişimin oluşmasına yardımcı olur. Büyük işletmelerde bulunan üretim faaliyetlerinin devamlılığının sağlanması için oldukça gereklidir. Tozların giderilmesi için ve zararlı gazların temizlenmesi için de havalandırma bulundurulması şart niteliği taşır. Böyle durumlarda havalandırma firmaları olarak ortamda keşif yaparak projelendirerek mekanı havalandırma sistemleri ile donatabiliriz.

Nerelerde Havalandırma Kullanılmalıdır?

Havalandırma pek çok alanda farklı özelliklere uygun olarak kullanılır. Konutlarda, ofislerde, şirketler ve otellerde, toplantı salonlarında, marangozlarda ve kalıphanelerde, kapalı otoparklarda, okullarda, laboratuvarlarda, olimpik ya da büyük havuzlarda hatta sergi ve fuar alanlarında da havalandırma kullanılır. Kullanılan havalandırmalar, havalanacak olan bölgenin ihtiyacına göre tercih edilir. Çok tozlu olan yerler için sulu filtreler tercih edilirken, havuz benzeri havalandırmalarda ise, koku giderici ve hava akışının sağlanabileceği havalandırmalar tercih edilebilir.

Havalandırmalar ve Özellikleri

Havalandırma çeşitleri, akışın sağlanması ve canlı sağlığı için büyük önem taşır. Konut havalandırmaları kokunun giderilmesine yardımcı olur. Laboratuvar havalandırmaları ise, gazların çıkışının kolay olmasını ve daha çabuk çıkış yapmasına yardımcı olur. Kapalı ortamlardaki havalandırmaların hepsi, ortamın büyüklüğü ve kullanım alanına göre farklı ölçülerde bulunur. Özellikleri de aynı şekilde ortamla alakalı olarak tercih edilir. Her kullanım alanı için filtreler ve havalandırma çeşitleri farklı olacağı için seçim konusunda detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Canlı yaşamı konusunda da etkili bir rol oynadığı için, özenle seçilmesi ve monte edilmesi önemlidir.

Koca havalandırma olarak havalandırma sistemleri ile ilgili tüm işlerinize talibiz. İşinizi profesyonel ve deneyimli ekibin ellerine bırakın.

Havalandırma Kanalı, Tesisatı, Sistemleri ve Sac Kaplama İzolasyon

İzmir’de bir işletmeniz var ve bu mekanda havalandırma problemi yaşıyorsanız adresinize gelerek projelendirip mekanınızın havalandırma tesisatını gerçekleştiriyoruz. Havalandırma sistemleri ile sac kaplama ve izolasyon birlikte yapılan işlerdir. Havalandırma kanalının sac kaplama ile izolasyon yapılması sağlanır.

Bulunduğunuz mekanın havalandırma problemi varsa gelip projesini çiziyoruz ve zamanında sizi havalandırma sistemleri ile tanıştırıyoruz.

Restaurant, cafe, otel, otopark, sığınak, plaza, residence, fabrika, hastane gibi farklı çalışma yerlerine özel projelendirme ile havalandırma tesisatı ihtiyacınız karşılanır.

Havalandırma kanalı, baca temizleme ve bakım işleriniz de yapılır.

Sizinle tanışmak ve yardımcı olmak isteriz.

Havalandırma Sisteminin Önemi ve Gerekliliği

Havalandırma sistemleri kapalı ve havasız ortamlar için önemli ve gereklidir. İnsan yaşamında önemli bir yer tutan temiz ve sağlıklı hava gereksinimi her geçen gün artmaktadır. Sanayinin gelişmesi, yüksek yapıların inşa edilmesi ve insanların toplu olarak bulunduğu mekanların artması sebebiyle İzmir havalandırma sistemlerinin önemi ve gerekliliği ön plana çıkmaktadır. Bu kapalı alanlarda kalabalık insan topluluklarından yada endüstriyel ortamlarda oluşan kirli havanın sürekli yenilenmesi ve tazelenmesi gerekmektedir.

Doğal havalandırma yöntemlerinin yetersiz kalması yada mekan içi ısının sabit tutularak havalandırmanın yapılmak istenmesiyle mekanik havalandırma sistemleri kullanılır. Bu sistemlerde taze hava ve egzoz sistemlerden yararlanılır. Havalandırma sistemini harekete geçiren enerji kaynağı baz alındığında doğal-mekanik havalandırma ve mekanik havalandırmadan yararlanılır. Rüzgar kuvvetiyle çalışan baca aspiratörleri doğal mekanik havalandırmaya örnek gösterilebilir. Doğal havalandırma yoluyla girişe ve mekanik çıkışa sahip olan aspiratörler, mekanik havalandırma yoluyla girişe ve doğal çıkışı sahip olan vantilatörler ve mekanik havalandırma yoluyla giriş ve çıkışa sahip vantilatörlü ve aspiratörlü sistemler mekanik havalandırmaya örnek gösterilebilir.

Havalandırma sistemleri kapalı alanlarda kurularak dışarıdan bağımsız bir değerde ve kalitede iç hava oluşmasını sağlar. Böylece sıcak yada soğuk havadan etkilenmeden temiz havanın içeriye nüfus etmesi sağlanırken, egzoz sisteminde içeride bulunan kirli havayla birlikte istenilen ısının kaybedilmesi engellenebilmektedir. Havalandırma sistemlerinde dikkat edilen unsurlar havanın temizliği, sıcaklığı ve hızıdır. Bu değerlere göre havalandırma ihtiyacı belirlenerek gerekli cihaz ve sistemler tespit edilir. Bu tespit sırasında içeride oluşan karbondioksit gazı, ısı, su buharı, nem ve endüstriyel ortamlarda oluşan ve havaya karışan zararlı maddeler dikkate alınır. Verimli bir ortamın sağlanabilmesi için havanın içerisinde bulunan bu etmenlerin temizlenmesi gerekmektedir. Ortamların gerekli havalandırmaya sahip olduğunu anlayabilmek için taze hava girişinin sağlıklı yapılabilmesiyle bu havanın dağıtımının ihtiyaca cevap verebilecek şekilde dağıtıldığından, hava akımlarının rahatsızlık verecek cereyanlara sebep olmadığından ve mekanik tesisatın ve çalışan vantilatör ve diğer cihazların rahatsız edecek düzeyde sese sebep olmadığından emin olunmalıdır.

Ortamlarda yaşanan havalandırma sorununa 3194 sayılı imar kanunu işaret etmiş ve konutlarda yeterli aydınlık ve havalandırmanın olmasını şart göstermiştir. Isı kaybını engellemek için yapılarda uygulanan sızdırmazlık önlemleri havalandırma olanağını da ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalar halka açık yapılarda iç hava kirliliği %30 olarak tespit edilmiştir. Bunun sebebi gerekli havalandırma sistemlerinin uygulanmaması ve uygulanan havalandırma sistemlerinin yetersiz olmasıdır. Gerekli havalandırma ihtiyacının giderilmesi için ortamda doğru hesaplama yapılmalı ve tesisat planına uygun montaj yapılmalıdır. Hücreli ve Salyangoz fanlardan kaynaklanan rahatsız edecek seslere karşı bu cihazlar çatılarda çıkışa yakın yerleştirilmelidir.

Konutlarda ve endüstriyel alanlarda gelişmenin sağlanabilmesi ve insanların havalandırma ihtiyacının giderilmesi için uygulanması gereken mekanik havalandırma sistemlerine önem verilmelidir. Ülkemizde iş yeri sahiplerinin çalışma ortamlarındaki havalandırma ihtiyaçlarına daha titiz yönelmesi ve bunu denetleyen kurumların çalışanlar üzerinde olumsuz etkilere sebep olacak zararlı havanın tahliye edildiğinden emin olması gerekmektedir.

Merkezi Klima ve Havalandırma Sistemleri Nedir? Nasıl Yapılır?

Merkezi Soğutma ve Havalandırma, özellikle büyük işletme çokça kullanılmaktadır.

Merkezi soğutma sistemleri, kullanım alanına göre iki kompresörlü, üç kompresörlü, eşit veya farklı güce sahip kompresörler ile üretilmektedir. Merkezi soğutma sistemleri kondenser ayrı ya da farklı şekilde dizayn edilebildiği gibi kompresör ünitesi kapalı ya da açık sistemli olarak özel imalat seçeneği vardır.

Merkezi sistem soğutma cihazlarının kullanım alanları;

Yaş sebze ve meyve halleri, az kapasiteli ve soğuk oda sayısının fazla olduğu tesislerde, lojistik depolama tesislerinde, gıda depolama tesislerinde, et ve et ürünleri depolama ve işleme alanlarında yer yer tasarrufu sağlamak amacıyla kullanıma uygundur.

Yarı Hermetik Merkezi Sistemler, istenen kapasitelerde üretim seçenekleri bulunan merkezi sistemlerde yarı hermetik kompresörler kullanılmaktadır. Bireysel gruplara göre maliyet daha düşüktür.

Vidalı Kompresörlü Merkezi Sistemler, soğutma kapasitesinin yüksek olduğu alanlarda, yüksek kapasiteli ve vidalı kompresörlü kullanıma uygundur.

Merkezi Soğutma ve Havalandırma Sistemleri Avantajları

  • Yüksek kapasiteli performans
  • Kurulum kolaylığı ve bakım kolaylığı
  • Enerji tasarrufu sağlaması
  • İlk yatırım için düşük maliyet fırsatı
  • Soğutma otomasyonuna uygunluk
  • Ürün çeşitliliği
  • Dış ortama dayanıklı kabin

Doğru bir havalandırma sisteminin temel unsurları;

  • Havalandırma işleminin, merkezi havalandırma sistemi ile yapılması
  • Merkezi havalandırma sisteminin bağımsız olması
  • Vakumlama ve üflemenin doğru noktalardan yapılması
  • Teknik değerlerin doğru hesaplanması ve uygulanması

Havalandırma sorunlarının çözümünde başarılı sonuç elde edilememesinin sebepleri;

  • Fanların, genellikle takılmış olduğu cihaz ya da ekipmanın havalandırmada yetersiz kalması
  • Karbon filtrelerinin tıkanması sebebiyle havalandırmayı engellemesi
  • Yalnızca cihazların havalandırmaya bağlanılması ve genel ortamın havalandırmasının ihmali
  • Fanların yaratmış olduğu gürültü sebebiyle havalandırma sisteminin kapatılması

Havalandırma Sistemleri Neden Gereklidir?

Kapalı bir mekanın havalandırma sistemleri minimum kapasitesi belirli formüllerle hesaplanmaktadır.

Kapalı bir mekan kullanılmış kirli ve yoğun havayı filtreler sayesinde temizlerken havayı ortamdan uzaklaştırılması ve yerine hafif havayı mekana geri kazandırma işlemine havalandırma denir.

Hava almayan kapalı mekanlar içerisinde insan sayısı çoğaldıkça belli zaman içerisinde karbondioksit ve vücuttan yayılan ter ile birlikte mekandaki nem oranı birikir. Havanın yoğunlaşmasına neden olan bu etkenler mekan havalandırılmazsa mekan içerisinde bulunan kişilerin çalışma performanslarını oldukça düşürür ve oldukça bunaltıcı hale gelir. Bu tarz mekanlarda kalmak, uzun ve düzenli vakit geçirmek aynı zamanda insan sağlığı açısından oldukça kötü bir durum olup dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Büyük fabrikalar ve emtia depolarında kimyasal gazlar ve kötü kokular sorununa oldukça sık rastlanmaktadır. Uzun süre boyunca açılıp havalanmayan bu depoların klima ve havalandırma sistemleri olmadan çalıştırılması yasaktır ve insan sağlığına oldukça zararlıdır.

Havalandırma sistemleri nelerdir?

Kapalı mekanlarda kullanılan havalandırma sistemleri denildiğinde birçoğumuzun aklına yalnızca ev tipi klima gelir. Oysa kapalı mekan olup oldukça büyük mekanlar için uygun olmayan ev tipi klimaların yalnızca küçük ve tek katlı mekanlar için olduğunu yazının devamında anlayacağız.

Lokal havalandırma sistemi

Havalandırılacak mekanın tek katlı olduğu mekanlarda kullanılan klimalara verilen isimdir. Ev, ofis ve diğer tek katlı işletmelerde kullanılan ev tipi klima da dediğimiz klimalar 220V gerilimde çalışan elektrik motorlu ve filtre fanlı klimalardır. Boyutları genel olarak küçük olur ve uygun görülen duvar ve cama monte edilir.

Merkezi havalandırma sistemleri

Merkezi havalandırma sistemleri insanların yoğun olduğu bölgelerde sıklıkla kullanılan havalandırma biçimidir. Bu sisteme örnek verecek olursak; Alışveriş merkezleri, büyük holding ve çok katlı ofisleri örnek verebiliriz.

Davlumbaz havalandırma sistemleri

Davlumbaz havalandırma sistemleri yemekhane mutfaklarının, restoranların mutfaklarında kullanılan havalandırma sistemidir. Sürekli kullanılan ve zaman geçirilen mutfakta insan sağlığına zarar veren ocak gazları mevcuttur. Aynı zamanda sürekli pişen yemeğin yoğun kokusu zamanla havanın ağırlaşmasına neden olarak çalışma performansını olumsuz etkiler.

Havalandırma sistemleri insan sağlığı için oldukça önemli sistemler olup özellikle toplu yaşam alanlarında artık kanunen de olmak zorunda olan bir sistemdir.

İzmir havalandırma firmaları içerisinde en iyi havalandırma firması olarak Koca Havalandırma’yı seçiniz.

İzmir Havalandırma Firmaları Sağlık Açısından Büyük Önem Taşıyor

Hava kirliliği denilince akla ilk olarak fabrikalar, araç trafiği gibi dış etkenler gelse de ev, ofis gibi tüm kapalı ortamların havasının kirlenebildiğini de bilmemiz gerekiyor. Dışarıdaki hava kadar iç ortam kalitesinin de sağlığımız açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramlara dikkat çekti.

Prof. Dr. Mirici “Akıllı bina adı altında yüksek elektromanyetik kirlilik oluşturan yapılar artıyor” uyarısında bulunurken, “Üstelik bu yapıları sadece kullananlar değil çevresindeki bireyler de olumsuz etkilerinden zarar görüyor” dedi. Bu konuda daha akılcı planlamalar yapılması gerektiğini dile getiren Mirici, insan sağlığı üzerine olan etkilerini ise şöyle anlattı: “Elektromanyetik kirliliği başta kronik hastalıklar olmak üzere obeziteden kansere gripten solunum hastalıklarına kadar pek çok hastalığa neden olduğu düşünülüyor. Bunun yanı sıra özellikle havalandırma sistemleri sağlık açısından büyük önem taşıyor. Hatalı iklimlendirme; geçmeyen kuru öksürük, ağız ve boğaz yanması, göz kuruması, burun akıntısı, hapşırık, kaşıntı, nefes açlığı gibi birçok belirtilere neden olabiliyor. Önüne geçilmeyen bu semptomlar alerjik rinit, sinüzit, bronşit, zatürre, verem, kanser gibi pek çok hastalığa dönüşebiliyor. Bu tür şikayetler dikkate alınmalı ve içinde bulunulan ortam gözden geçirilmeli, iç ortam hava kalitesi mutlaka iyileştirilmeli.”

İzmir Havalandırma Firmaları

“Hasta bina” kavramının ise genellikle çok eski ve yapımında kullanılan maddeler nedeniyle içinde yaşayanların sürekli bir iç ortam kirliliğine maruz kaldığı yapıları içerdiğini belirten Prof. Dr. Mirici, “Bu tür binalar başta astım ve üst solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere pek çok kronik sistem hastalığının hem gelişmesinde hem ilerlemesine neden oluyor” dedi. Böyle durumlarda tedavinin hasta kadar binanın iyileştirilmesini de kapsaması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Mirici, “Günümüz şehir yaşamında insanların zamanının yüzde 90’ından fazlasını kapalı mekanlarda geçirdiği dikkate alınırsa, hasta bina sendromunun tüm toplum sağlığını tehdit eden bir sorun olduğu daha net bir şekilde anlaşılacaktır” diye konuştu.

İzmir Havalandırma Firması

Belli bir ortamın havasını tazelemek, yenilemek, tahliye etmek, ısıtmak ya da soğutmak için İzmir’de havalandırma firmaları arasında kısa sürede öncü İzmir havalandırma firması olan Koca Havalandırma, sığınak havalandırma, havalandırma sistemleri, hücreli aspiratör, izolasyon ve sac kaplama, havalandırma tesisatı, havalandırma baca kanalları, merkezi havalandırma sistemleri, ısı geri kazanım cihazları, siklon imalatı, havalandırma cihazları, menfezler, ısıtma ve soğutma cihazları, aspiratör üretimi, toz toplama ünitesi imalatı, barbekü ve ocakbaşı havalandırma sistemleri üretimini ve montajını gerçekleştirmektedir. Ayrıca baca temizliği, havalandırma sistemlerinin bakımlarını da yapmaktadır.

İzmir Havalandırma Sistemleri

Havalandırma Tesisatı

Havalandırma sistemleri günümüzde neredeyse her ortamda bulunmaktadır. Çalışma alanlarında verimli işler çıkması o alanın ne kadar konforlu olduğuna da bağlıdır. Konforlu bir çalışma alanı oluşturmak, sadece profesyonelce hazırlanmış bir havalandırma tesisatı ile yapılabilir.

Havalandırma Fanları ve Kanalları

Havalandırma sistemlerinde hava giriş çıkışını fanlar, hava kanalları yardımıyla sağlamaktadır. Elektronik motorlarla çalışan havalandırma fanları, hava sistemleri üzerinde zarar görmeye en açık elemandır. Bu sebepten dolayı hava sistemlerinde bulunan havalandırma fanlarının dayanıklı ve uzun ömürlü olması için bakımları yapılmalı ve daha dikkatli şekilde kullanılmalıdır. Kullandığımız havanın gün geçtikçe daha da kirlenmesi insan sağlığı tehdit etmektedir. Bunun için yaşadığımız mekanların havalandırılması şarttır.

Havalandırma Sistemleri

Kapalı mekanlarda özellikle çalışma alanlarında kullanılan kimyasal maddelerin sağlık yönünden tehlikeler yaratması nedeniyle havalandırma sistemlerinin hem işverenler hem de çalışanlar için önemi çok fazladır.

İzmir havalandırma sistemleri Koca havalandırma, sığınak havalandırma, havalandırma kanalı, hücreli aspiratör, yuvarlak havalandırma kanalı, ısıtma soğutma havalandırma, mekanik havalandırma tesisatları, sulu baca, hücreli sulu baca filtre sistemleri, havalandırma kanalı imalatı, filexible hava kanalı, toplayıcı menfez, dağıtıcı menfez, lineer menfez, kapı transfer menfezleri, kare petek menfezleri, yuvarlak kanal menfezleri üretimlerini ve montajlarını gerçekleştirmektedir.

Tecrübeli personelimiz mekanlarınızı inceleyerek sizler için en uygun havalandırma kanalı çeşidini belirler. Sektörümüzde göstermiş olduğumuz üstün hizmet anlayışı ile sizlere günümüzün en ekonomik ürünlerini sunacağımızdan emin olabilirsiniz.

Havalandırma Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?

İş yerlerinde kirli havayı ısıtılarak ya da ısıtmadan, doğal akım yardımıyla ilgili ortamdan hava emilerek dışarı kirli havanın atılması, ortama temiz hava verilmesi için kullanılan sistemlere havalandırma sistemi denir.

Havalandırma sistemleri, oldukça pratik ve güvenli bir çalışma ortamı için duman, toz ve buhar gibi kirleri ortamdan uzaklaştırmak için kullanılmaktadır. Havalandırma için pencerenin açılmasının yeterli gelmediği durumlarda fan ve körüklerden de yararlanılabilmektedir.

Belirli bir hızda havanın taşınarak, istenmeyen kirleticilerin ortadan kaldırılması için kullanılan havalandırma sistemleri, mekanlara özel olarak da tasarlanabilir.

Havalandırma Sistemleri Ne İşe Yarar?

Havalandırma sistemlerinin genel olarak görevleri ortamın hava sirkülasyonunun yapılmasıdır.

  • Sürekli taze hava sağlamak,
  • Ortamın havasını yenilemek,
  • Yangın ve patlama gibi durumları ortadan kaldırmak,
  • Kirleticilerin seyreltilmesi,
  • Pis kokuların giderilmesi gerekmektedir.

Havalandırma Sistemleri Hangi Sektörler için Uygundur?

Havalandırma sektörü, özellikle imalathaneler, üretim tesisleri ve gıda sektörü için hizmet vermektedir.

Her sektörde kurumsal ya da bireysel olarak tercih edebileceğiniz havalandırma sistemleri, mühendis etiğine uygun olarak üretilmekte ve her alandaki ihtiyacı karşılamaktadır. Havalandırma sistemleri, küçük işletmelerden endüstriyel üretim tesislerine kadar her yerde kullanılabilmektedir.

Bu nedenle her zaman en iyi koşullarda hizmet alabileceğiniz kalitede üretim yapan, sektörünüze en uygun tesisi kurabilecek firmalardan destek almalısınız.

Havalandırma Nasıl Yapılmalıdır?

Ortak kullanım alanlarında ve kapalı kalan mekanlarda havalandırma yapılmazsa, bu alanlarda yaşamak imkansız hale gelir. Bu durumlar için profesyonel havalandırma sistemleri kullanılır.

Bir ortamda bulunması gereken hava miktarı, mekanın hacmine, kullanım şekline ve sürekli bulunan insan sayısına göre değişir. Bu nedenle her ihtimal göz önünde bulundurularak, havalandırma için en ideal proje hazırlanır.

Havalandırma gereksinimine göre belirlenecek olan havalandırma seçenekleri, her zaman en iyi şekilde düşünülerek yapılır. Çünkü bir spor salonu ile bir restoranın havalandırma ihtiyaçları aynı olmayacaktır. Mekandaki mutfak ve tuvaletlerin havalandırmaları da farklı sistemler kullanılarak yapılacaktır. Bu nedenle havalandırma sistemi kurulacak olan mekana, öncelikle bir keşif yapılarak durum analizi sonrası uygun olan havalandırma sistemi kurulur.

Havalandırma Tesisatı ve Sistemi

Havalandırma tesisatı kullanarak temiz havanın içeri, kirli havanın da dışarı atılması sağlanmaktadır. Bu işlem yapılırken, havalandırma da gerçekleşmiş olur.

Havalandırma sayesinde iç mekanın hava kalitesi korunur ve ideal seviyelerde kullanılır. Bu da sağlıklı bir çalışma ortamı yaratır. Büyük alanlarda ise, sağlıklı hava şartlarını oluşturmak için tesisler kullanılır. Bu tesisler sayesinde çalışma ortamlarında hava sirkülasyonu ideal konuma ulaşır ve insanlar sorunsuz bir şekilde çalışabilirler.

Mekanın boyutlarına göre değişecek olan havalandırma sistemi, küçük bir pastanede ve dev bir üretim tesisinde farklı olacağı için, mekana göre özel olarak projelendirilir.

Havalandırma Çeşitleri Nelerdir?

Hava giriş çıkışının sağlanması için, her mevsimde gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir. Evlerimizi nasıl ki yaz ve kış aylarında 15 dakika havalandırmamız gerekiyorsa, iş yerleri için de aynı durum söz konusudur.

Özellikle kalabalık ortamlarda önemi daha da hissedilen havalandırma sisteminin iki aşaması vardır. Bunlar;

  • Küçük bir alanın havalandırılması için havalandırma tesisatlarının yapılması yani lokal havalandırma,
  • Geniş yaşam alanları olan fabrika, AVM, hastane gibi alanlar içinse, merkezi havalandırma kullanılmaktadır.

Ev Tipi Havalandırma Sistemleri

Evlerde kullanılan ve küçük işletmelerde de tercih edilen havalandırma sistemleri vardır. Bunlar herkesin kullandığı ürünler olan klimalar ve davlumbazlar dikkat çekmektedir.

Klimalarda da hava sirkülasyonu söz konusudur ancak çok etkili bir havalandırma yöntemi değillerdir. Daha çok küçük alanlar ve evlerde kullanmak için ideal olan klima ve davlumbazlar bu alanlar için idealdir.

Havalandırma Tesisatı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Havalandırma tesisatı kimyasal gaz salınan yerler için çok farklı şekilde yapılır. Bu nedenle öncelikle kullanım alanı tespit edilir ve gerekli olan önlemler ona göre alınır.

Yüksek ısılarda çalışılacak olan alanlar için de ayrı olarak belirlenen bu sistemler, hava kanalları aracılığı ile gazları da kısa sürede mekandan çıkarmaya yaramaktadır. Merkezi havalandırma sistemlerinde ise, oldukça önemli bir çalışma yapılmalı ve mühendisler tarafından özenli bir şekilde projelendirilmelidir.

Gazın yüksek ısısı nedeniyle erimeyecek olan malzemelerden yapılması gereken tesisat için, uzun bir keşif ve proje süreci uygulanabilmektedir.