Endüstriyel Havalandırma Sistemleri Uygun Fiyat Garantisi ve Kaliteli Hizmet Ara. Hemen Bilgi Alın. Zamanında Teslimat. Kaliteli İmalat. Uygun Çözümler. Tecrübemiz ile Havanızı Değiştiriyoruz, Teklif Almak için Bize Ulaşın!

Havalandırma Kanalı, Tesisatı, Sistemleri ve Sac Kaplama İzolasyon

İzmir’de bir işletmeniz var ve bu mekanda havalandırma problemi yaşıyorsanız adresinize gelerek projelendirip mekanınızın havalandırma tesisatını gerçekleştiriyoruz. Havalandırma sistemleri ile sac kaplama ve izolasyon birlikte yapılan işlerdir. Havalandırma kanalının sac kaplama ile izolasyon yapılması sağlanır.

Bulunduğunuz mekanın havalandırma problemi varsa gelip projesini çiziyoruz ve zamanında sizi havalandırma sistemleri ile tanıştırıyoruz.

Restaurant, cafe, otel, otopark, sığınak, plaza, residence, fabrika, hastane gibi farklı çalışma yerlerine özel projelendirme ile havalandırma tesisatı ihtiyacınız karşılanır.

Havalandırma kanalı, baca temizleme ve bakım işleriniz de yapılır.

Sizinle tanışmak ve yardımcı olmak isteriz.

Havalandırma Sistemleri Neden Gereklidir?

Kapalı bir mekanın havalandırma sistemleri minimum kapasitesi belirli formüllerle hesaplanmaktadır.

Kapalı bir mekan kullanılmış kirli ve yoğun havayı filtreler sayesinde temizlerken havayı ortamdan uzaklaştırılması ve yerine hafif havayı mekana geri kazandırma işlemine havalandırma denir.

Hava almayan kapalı mekanlar içerisinde insan sayısı çoğaldıkça belli zaman içerisinde karbondioksit ve vücuttan yayılan ter ile birlikte mekandaki nem oranı birikir. Havanın yoğunlaşmasına neden olan bu etkenler mekan havalandırılmazsa mekan içerisinde bulunan kişilerin çalışma performanslarını oldukça düşürür ve oldukça bunaltıcı hale gelir. Bu tarz mekanlarda kalmak, uzun ve düzenli vakit geçirmek aynı zamanda insan sağlığı açısından oldukça kötü bir durum olup dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Büyük fabrikalar ve emtia depolarında kimyasal gazlar ve kötü kokular sorununa oldukça sık rastlanmaktadır. Uzun süre boyunca açılıp havalanmayan bu depoların klima ve havalandırma sistemleri olmadan çalıştırılması yasaktır ve insan sağlığına oldukça zararlıdır.

Havalandırma sistemleri nelerdir?

Kapalı mekanlarda kullanılan havalandırma sistemleri denildiğinde birçoğumuzun aklına yalnızca ev tipi klima gelir. Oysa kapalı mekan olup oldukça büyük mekanlar için uygun olmayan ev tipi klimaların yalnızca küçük ve tek katlı mekanlar için olduğunu yazının devamında anlayacağız.

Lokal havalandırma sistemi

Havalandırılacak mekanın tek katlı olduğu mekanlarda kullanılan klimalara verilen isimdir. Ev, ofis ve diğer tek katlı işletmelerde kullanılan ev tipi klima da dediğimiz klimalar 220V gerilimde çalışan elektrik motorlu ve filtre fanlı klimalardır. Boyutları genel olarak küçük olur ve uygun görülen duvar ve cama monte edilir.

Merkezi havalandırma sistemleri

Merkezi havalandırma sistemleri insanların yoğun olduğu bölgelerde sıklıkla kullanılan havalandırma biçimidir. Bu sisteme örnek verecek olursak; Alışveriş merkezleri, büyük holding ve çok katlı ofisleri örnek verebiliriz.

Davlumbaz havalandırma sistemleri

Davlumbaz havalandırma sistemleri yemekhane mutfaklarının, restoranların mutfaklarında kullanılan havalandırma sistemidir. Sürekli kullanılan ve zaman geçirilen mutfakta insan sağlığına zarar veren ocak gazları mevcuttur. Aynı zamanda sürekli pişen yemeğin yoğun kokusu zamanla havanın ağırlaşmasına neden olarak çalışma performansını olumsuz etkiler.

Havalandırma sistemleri insan sağlığı için oldukça önemli sistemler olup özellikle toplu yaşam alanlarında artık kanunen de olmak zorunda olan bir sistemdir.

İzmir havalandırma firmaları içerisinde en iyi havalandırma firması olarak Koca Havalandırma’yı seçiniz.

İzmir Havalandırma Firmaları Sağlık Açısından Büyük Önem Taşıyor

Hava kirliliği denilince akla ilk olarak fabrikalar, araç trafiği gibi dış etkenler gelse de ev, ofis gibi tüm kapalı ortamların havasının kirlenebildiğini de bilmemiz gerekiyor. Dışarıdaki hava kadar iç ortam kalitesinin de sağlığımız açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramlara dikkat çekti.

Prof. Dr. Mirici “Akıllı bina adı altında yüksek elektromanyetik kirlilik oluşturan yapılar artıyor” uyarısında bulunurken, “Üstelik bu yapıları sadece kullananlar değil çevresindeki bireyler de olumsuz etkilerinden zarar görüyor” dedi. Bu konuda daha akılcı planlamalar yapılması gerektiğini dile getiren Mirici, insan sağlığı üzerine olan etkilerini ise şöyle anlattı: “Elektromanyetik kirliliği başta kronik hastalıklar olmak üzere obeziteden kansere gripten solunum hastalıklarına kadar pek çok hastalığa neden olduğu düşünülüyor. Bunun yanı sıra özellikle havalandırma sistemleri sağlık açısından büyük önem taşıyor. Hatalı iklimlendirme; geçmeyen kuru öksürük, ağız ve boğaz yanması, göz kuruması, burun akıntısı, hapşırık, kaşıntı, nefes açlığı gibi birçok belirtilere neden olabiliyor. Önüne geçilmeyen bu semptomlar alerjik rinit, sinüzit, bronşit, zatürre, verem, kanser gibi pek çok hastalığa dönüşebiliyor. Bu tür şikayetler dikkate alınmalı ve içinde bulunulan ortam gözden geçirilmeli, iç ortam hava kalitesi mutlaka iyileştirilmeli.”

İzmir Havalandırma Firmaları

“Hasta bina” kavramının ise genellikle çok eski ve yapımında kullanılan maddeler nedeniyle içinde yaşayanların sürekli bir iç ortam kirliliğine maruz kaldığı yapıları içerdiğini belirten Prof. Dr. Mirici, “Bu tür binalar başta astım ve üst solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere pek çok kronik sistem hastalığının hem gelişmesinde hem ilerlemesine neden oluyor” dedi. Böyle durumlarda tedavinin hasta kadar binanın iyileştirilmesini de kapsaması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Mirici, “Günümüz şehir yaşamında insanların zamanının yüzde 90’ından fazlasını kapalı mekanlarda geçirdiği dikkate alınırsa, hasta bina sendromunun tüm toplum sağlığını tehdit eden bir sorun olduğu daha net bir şekilde anlaşılacaktır” diye konuştu.

Endüstriyel Havalandırma Sistemleri

Endüstriyel havalandırma sistemleri, işyeri ortamındaki kirlenmiş havayı değiştirmek için ısıtılmadan veya ısıtılarak, doğal akım, etkin basınç ya da mekanik bir etki (vantilatör) yardımıyla, ilgili ortamdan hava emilerek dışarıya atılması veya bu ortama taze hava verilmesi amacıyla kurulan mekanik sistemlerdir.

İşyeri havalandırması, havadaki kirletici maddelere maruziyeti kontrol için yapılır. Genel olarak, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla duman, toz ve buhar gibi kirleri ortamdan uzaklaştırmak için kullanılır. Havalandırma, doğal yollarla yapılabildiği gibi(pencere açılması gibi) mekanik yöntemlerle (fanlar, körükler) de yapılabilir.

Endüstriyel sistemler belirli bir hızda ve belirli miktarda havanın taşınarak, istenmeyen kirleticilerin (veya “egzoz”) ortadan kaldırılması için tasarlanır. Tüm endüstriyel havalandırma sistemlerinde temelde aynı ilkeler takip edilir; bununla birlikte her bir işyeri için, işin türüne ve işyerindeki kirletici oranına göre, ayrı sistem tasarımı yapılmalıdır.

Havalandırma Sistemleri ile

  1. Devamlı taze hava sağlanması, ortam havasının sürekli yenilenmesi,
  2. Sıcaklık ve nemin konfor seviyesinde tutulması,
  3. Yangın ve patlama tehlikelerinin azaltılması,
  4. Kirleticilerin ortadan kaldırılması ya da seyreltilmesi,
  5. Ortamlarda istenmeyen hava akımlarının oluşmasını engellemek üzere (Örneğin, pis kokuların yayılması), birçok durumda ortamlara veya dış havaya karşı ortamın negatif basınç (vakumlu havalandırma) veya pozitif basınç (basınçlı havalandırma) altında tutulmasının sağlanması hedeflenir.

Havalandırma; kapalı çalışma ortamlarına yayılan kirleticilerin ortadan kaldırılması veya kontrolü için yapılan bir çeşit “mühendislik kontrolü” olarak kabul edilir. Çalışanların hava kirleticilere maruziyetinin kontrolü için kullanılan yollardan biridir. Kirleticilerin kontrolü için ayrıca, tehlikeli kimyasalın kullanımının durdurulması, daha az toksik kimyasallarla değiştirilmesi ve proseste değişiklik yapılması yollarına başvurulabilir.

Endüstriyel havalandırma sistemleri, kirli havayı atmak için gerekli kısım, sistemde havayı taşımak için gerekli fanlar, hava filtrasyon cihazları ve havanın hareketini sağlamak için kullanılan fanlardan oluşur.